Θα φανεί στην πορεία

 

Ο Βενιζέλος, από κατηγορούμενος, μάρτυρας στην προανακριτική για Παπακωνσταντίνου. Ο Μαντέλης, στο Αζερμπαιτζάν. Ο Σαμαράς είναι πρωθυπουργός κι ο Γιώργος ακαδημαικός. Ο Τζαβάρας, υφυπουργός πολιτισμού. Όλα βαίνουν καλώς, εναντίον μας.

Ένας εικοσιεπτάχρονος δολοφονείται στο κέντρο της Αθήνας γιατί “εμπόδιζε την κυκλοφορία με το ποδήλατο του”. Συλλαμβάνονται δύο αστυνομικοί  της ομάδας ΔΙΑΣ, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για σωματικές βλάβες από αμέλεια ( σοβάρα τραυματίες οι δύο ανήλικοι μέτα από την αστυνομική καταδίωξη, γυναίκα-αυτόπτης μάρτυρας αναφέρει σε έγγραφη κατάθεσή της ότι είδε το συνοδηγό της αστυνομικής μοτοσυκλέτας να χτυπάει με το πόδι το μηχανάκι.) Αμέλεια; 
Επίθεση στο γραφείο του πρωθυπουργού ( έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι το γραφείο βρίσκεται εκτός κινδύνου και αναρώνει κανονικά, όπως δείχνουν και οι τελευταίες δημοσκοπήσεις), χύτρα, δηλώσεις Κεδίκογλου, ταινία μικρού μήκους ή πλαστό βίντεο-ντοκουμέντο. Προβοκάτσιες. Θόρυβος. Πολύς θόρυβος.

“ Όταν ακούτε φασαρία, να πιάνετε τις τσέπες σας. Σας κλέβουνε “. Αυτή ήταν και η μόνη πρακτικά αποτελεσματική συμβουλή που μας είχανε δώσει οι καθηγητές μας, πριν φύγουμε για εκπαιδευτικό ταξίδι στην Ιταλία, την εποχή που ήμουνα ακόμη φοιτήτρια.

Αυτές τις μέρες – και θα έρθουν κι άλλες – υπάρχει πολύς θόρυβος και φασαρία από παντού. Κάπου, κάπως, μας έχουνε ήδη αφαιρέσει κάτι σημαντικό – κι ας μην μπορούμε ακόμη να το ορίσουμε λογικά και προφανώς θα χάσουμε κι άλλα. Ο θόρυβός ολονένα και αυξάνει.

Πιάστε τις τσέπες σας. Είναι περισσότερο από σίγουρο ότι μας κλέβουνε. Σε όλα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις