"Φάε το φαί σου, αγάπα το κελί σου"




- Έλα, φάε μια μπουκίτσα ακόμη...
- Μία για τη Μαμά πατρίδα, μία για τον Πατέρα όλων μας, μία για την αδελφούλα σου, την λένε Βόρειο Ήπειρο, την αγαπώ πολύ.
- Έλα, φάε σκασμένο, πετσί και κόκκαλο έμεινες!
- Κατάπιε το όλο, έτσι μπράβο, αμάσητο. Και αυτό και ό,τι άλλο σου σερβίρουμε. Κι άμα το γλύψεις το πιάτο του συστήματος και είσαι καλό παιδί, ψίχουλο να μην αφήσεις, τότε θα σε αφήσουμε έξω, στο προ-αύριο, να παίξεις κι εσύ μαζί με τα άλλα παιδάκια, ναι;

Σχόλια

  1. Μαράκι μου, καλό μήνα. ΄Οπως πάντα, εξαιρετική η γελοιογραφία σου και καίριο το κειμενάκι που τη συνοδεύει. Αυτό το "΄Εχω μια 'δερφή, κουκλίτσα αληθινή, τη λένε Βόρειο ΄Ηπειρο, την αγαπώ πολύ" με έχει συνοδεύσει σε πολύ περπάτημα το 1971-72 που υπηρετούσα την "Μαμά Ελλάς", σε βαθιά Χούντα κα με μητρώο φρονημάτων λερωμένο λόγω θείου που μόλις είχε επιστρέψει από τριετείς διακοπές στα ξερονήσια. Αλήθεια, πότε θα εκδώσεις την καινούργια δουλεία σου; Με φιλία. Τρύφωνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό μήνα Τρύφωνα! Φοβάμαι ότι μέχρι να εκδώσω καινούρια δουλειά θα ρίξω πολύ "περπάτημα" κι εγώ, λόγω τρόικας/κρίσης/μέτρων κτλ., από εκδοτικό σε εκδοτικό... Δεν κουνιέται φύλλο.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις